Aktualno

18.7.2024

Obnovitvena dela na območju Leskovice

V Leskovici, v bližini hišne št. 23, je bila maja zaključena obnova opornega zidu, ki je potekala vse od oktobra preteklo leto. Avgustovske poplave so na tem delu povzročile veliko razpoko tako na lokalni cesti kot betonskem zidu. Vrednost investicije brez asfalta je 270 tisoč evrov. Odcep v dolžini 240 metrov je tudi asfaltiran. V zaključni fazi so obnovitvena dela v dolžini 430 metrov na odseku Košir–Peternel. Prav tako je bil po načrtu KS Gorenja vas obnovljen del javne poti v Robidnico v dolžini 240 metrov in 60 metrov poti v Hoje.

Poleti zaprt krajevni urad

Z Upravne enote (UE) Škofja Loka so sporočili, da bo tako kot drugi krajevni uradi na območju UE Škofja Loka v času od 1. julija do vključno 30. avgusta zaprt tudi Krajevni urad Gorenja vas. V tem času lahko stranke vse upravne storitve, ki se opravljajo na krajevnem uradu, opravijo na sedežu UE Škofja Loka na Poljanski cesti 2 v Škofji Loki. V nujnih primerih so dosegljivi tudi na telefonski številki 04 55 50 100 oziroma na elektronskem naslovu ue.skofjaloka@gov.si.

Ugodna posojila Kreditne sheme

Razvojna agencija Sora je v okviru svoje Kreditne sheme objavila nov javni razpis za zasebnike, podjetja, društva, kmetije in druge, v okviru katerega je mogoče pridobiti ugodna posojila za financiranje tekočega poslovanja za obdobje do 36 mesecev. Trenutna obrestna mera je 4,5 odstotka nominalno. V okviru javnega razpisa obenem dodeljujejo tudi investicijska posojila za obdobje od 36 do 120 mesecev. Veljavna obrestna mera za omenjena posojila je šestmesečni euribor + 1,60 odstotka. Več informacije je mogoče dobiti na telefonski številki 04 50 60 220.