Asfaltirali več odsekov cest

20.4.2023

V krajevni skupnosti Lučine so se z asfaltiranjem in postavitvijo javne razsvetljave zaključila rekonstrukcijska dela na državni cesti od Lučin do Suhega Dola.

Zaključena je tudi rekonstrukcija lokalne ceste Lučine–Kremenk v dolžini 280 metrov. V preteklem letu sta bila asfaltirana odseka cest Rajda–Bolka ter Dolge Njive–Selevc v dolžini 200 metrov.

Po poplavah v poletnem času je bila očiščena struga potoka od Mežnije do parkirišča pri cerkvi ter hudourniška struga pod Selevcem. Na odseku ceste Avtobusna postaja–Mežnija v dolžini 70 metrov so bila opravljena rekonstrukcijska dela. Na tem delu je cesta pripravljena za asfaltiranje, dela naj bi se po planu izvedla spomladi. Prav tako je na asfaltiranje pripravljen 300 metrov dolg odsek ceste Lazar–Murncov grič.

Po javnih poteh in lokalnih cestah so bila v okviru zmožnosti proračuna opravljena manjša vzdrževalna dela, na igrišču je bila postavljena ograja, zakrpane so bile tudi razpoke na igrišču. V preteklem letu začeta dela na vodovodu Lučine se nadaljujejo. Po epidemiji tudi v preteklem letu še nismo pripravili nobene proslave, niti nismo organizirali javnega miklavževanja, temveč smo otroke z Miklavževimi darili obdarili po domovih.

Stanislav Bizovičar, predsednik KS Lučine