Delavnice zelo dobro obiskane

16.5.2024

Na Ljudski univerzi Škofja Loka so v aprilu sklenili spomladanski del aktivnosti v okviru Lokalnega učnega središča Občine Gorenja vas - Poljane.

Aktivnosti v okviru Lokalnega učnega središča v občini Gorenja vas - Poljane so potekale v Dvorcu Visoko in v Sokolskem domu. V Dvorcu Visoko so od januarja do sredine aprila pripravili 14 srečanj in v sklopu tega izvedli pet delavnic, v Sokolskem domu pa so v spomladanskem delu pripravili tečaja španščine in angleščine ter tečaja kvačkanja.

Največje zanimanje je bilo po besedah organizatorke izobraževanja odraslih na Ljudski univerzi Škofja Loka Mateje Božnar za delavnici kaligrafije in izdelave nakita, zato so ju izvedli v dveh skupinah. Zelo dobro so vedno obiskani tudi tečaji kvačkanja. Na delavnicah v spomladanskem delu so tako skupaj izvedli 106 izobraževalnih ur – pripravili so 38 srečanj in izvedli deset različnih delavnic, ki se jih je skupaj udeležilo kar 205 ljudi. Lokalno učno središče Občine Gorenja vas - Poljane so vzpostavili v letu 2017, doslej pa so po besedah organizatorke izobraževanja odraslih Nine Salobir izvedli že 1013 izobraževalnih ur na različnih delavnicah, na katerih so našteli 1231 udeležencev. Dejavnosti bodo nadaljevali jeseni. 

Mateja Rant