Dobrodelna ponovitev za zaključek uspešne sezone

18.5.2023

Kulturno umetniško društvo (KUD) Sovodenj je v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom (PGD) Sovodenj organiziralo dobrodelno ponovitev predstave Posmrtni kaos.

Dobrodelne predstave v dvorani zadružnega doma na Sovodnju se je udeležilo več kot sto ljudi in skupaj nam je uspelo zbrati več kot tisoč evrov. Vsi prihodki iz prodaje vstopnic so bili namenjeni PGD Sovodenj, ki zbira sredstva za nakup novega gasilskega tovornjaka. Sledil je prijeten večer druženja članov obeh društev. Hvala še enkrat vsem obiskovalcem, ki ste si ogledali predstavo in pomagali našim gasilcem.

Dobrodelna ponovitev predstave Posmrtni kaos pa je tudi oznanila konec gledališke sezone 2022/23 za KUD Sovodenj. Minula sezona je bila v vseh pogledih za naše društvo velik uspeh. Letos nam je ponovno uspelo ustvariti dve avtorski predstavi. Dosežek, ki je postal v zadnjih letih skoraj samoumeven, a je daleč od tega. Odigrali smo 17 ponovitev v desetih različnih krajih. Prodali smo več kot 1800 vstopnic in v nekaterih primerih napolnili dvorane do zadnjega kotička. Umetniški vodja Lenart Šifrar je povedal: »Odlična letošnja sezona ni naključje, pač pa rezultat premišljenega dela skozi leta in hrepenenje po izboljšavah z dobro mero samokritike.« KUD Sovodenj pa poleti ne bo počival. Nadaljuje se snemanje naše nove serije, ki jo lahko pričakujete v bližnji prihodnosti.

Še enkrat se zahvaljujem vsem gledalcem, ki ste nas letos obiskali. Vaša podpora nam pomeni potrditev našega dela in nam daje motivacijo za prihodnjo sezono.

Ambrož Treven