Dve srebrni in dve zlati medalji za mlade floorballiste

16.5.2024

Drugi aprilski konec tedna je v Žireh in Kranjski Gori potekalo državno prvenstvo mladinskih selekcij v floorballu, kjer so nastopile tudi štiri ekipe Floorball kluba Polanska banda iz ŠD Poljane. Ekipi U12 in U17 sta osvojili srebrno, ekipi U10 in U14 pa zlati medalji.

V Kranjski Gori se je ekipa U12 v polfinalu pomerila z domačo ekipo in jo premagala. V finalu so v tesnem boju morali priznati premoč ekipi iz Žirov ter prejeli srebrno medaljo. Ekipa U17 je v tekmi z ekipo Zelencev prav tako osvojila srebro. Dan kasneje se je v Žireh najprej pomerila ekipa U10, ki je odlično opravila z nasprotniki, ekipo Insport in Žiri, ter tako osvojila naslov državnih prvakov U10. Z odlično tekmo in veliko premočjo v tekmi z ekipo Zelencev in Insporta so slavili tudi člani ekipe U14, ki jo sestavljajo: Oskar Tomšič, Urban Hren, Žiga Bohinc, Nejc Tavčar, Gal Tavčar, Dejan Stržinar, Matic Drnovšek, Nik Stanonik in Gašper Drnovšek.

Ponosa in veselja ob odličnih rezultatih mladinskih selekcij ne more skriti tudi trener Nejc Šega, ki je floorballu zapisan že 25 let: »V najmlajših kategorijah U10 in U12 smo tekme odigrali izjemno dobro. Ekipa U10 je kljub menjavi generacije odigrala vrhunsko in osvojila naslov. Ekipa U12 je za las ostala brez naslova, kljub temu da je bila ekipa iz Žirov v vlogi velikega favorita.« Ekipa U14 je sezono odigrala brez poraza in deklasirala konkurenco. Naziv najkoristnejšega igralca je osvojil Gašper Drnovšek, najboljši vratar sezone je Oskar Tomšič. V kategoriji U17 je klub osvojil srebrno medaljo z ekipo, ki je od konkurentov bistveno mlajša. »Igrali so proti fantom letnik 2007/08, medtem ko so naši letnik 2010,« je še pojasnil Nejc Šega, ki trenira vse starostne ekipe, le pri najmlajših mu pomaga Sašo Bizjak.

Floorball klub Polanska banda medse vabi tudi nove člane. Dobrodošli vsi od šestega leta starosti dalje.

Lidija Razložnik