Festival Celovec

29.10.2019

Že drugo leto smo se konec septembra odpravili v Celovec, kjer se je na ulicah starega dela mesta odvijal mednarodni kulinarični festival – Dnevi alpsko-jadranske kuhinje.

Samostojno sta se s sirarskimi dobrotami predstavljali kmetiji Na Ravan in Pustotnik. Na stojnici Zavoda Poljanske doline smo predstavljali širšo turistično ponudbo naše doline, ki so jo s svojimi predstavitvami polepšali še različni rokodelci in ustvarjalci. Kovač Krmelj je predstavljal kovaško obrt, klekljarice Klekljarskega društva Deteljica so dogajanje popestrile s krasnim izborom razstavljenih čipk in klekljanjem v živo. Precej zanimanja je bilo tudi za stare prikaze, ki so jih pripravili Janez in Olga Šubic ter Marko Oblak. Prikazovali so tesanje lesenega žlebu in izdelavo različnih kmečkih lesenih orodij.
Z nami so bili člani Folklorne skupine Zala ter Moška vokalna skupina Zala, ki so zares popestrili dogajanje in predvsem z lepimi kostumi in nastopi vzbudili veliko zanimanje pri obiskovalcih. Posebno lepo doživetje je bil ples otroške folklorne skupine, ki je večkrat zaplesala ob spremljavi harmonike. Za nami je odlična predstavitev in vikend poln lepih vtisov. Ob tej priložnosti se vsem sodelujočim še enkrat iskreno zahvaljujem!

Lucija Kavčič, direktorica Zavoda Poljanska dolina