»Fletno« poletje s knjigo v roki

20.6.2024

Vreme sicer res ne sodeluje, a poletje je kljub temu (vsaj koledarsko) tu. In poletje v knjižnico prinese tudi nekoliko okrnjen urnik odprtosti. Razpored poletnega urnika po vseh enotah Knjižnice Ivana Tavčarja Škofja Loka v občini Gorenja vas - Poljane si oglejte v razpredelnici.

V maju je naša knjižnica sodelovala na festivalu Dan prijateljstva na Visokem. Pod krošnjami starih dreves, ob kipu Ivana Tavčarja je stala naša stojnica in tam sta potekala tudi reševanje različnih kvizov (čebelarski, pravljični, stripovski, Tavčarjev in živalski) ter izdelovanje čebelic in drugih kazalk. Kot vsako leto je bilo tudi letos zelo veselo in naše mesto ves čas polno obiskovalcev. Med vsemi otroki, ki so sodelovali v kvizu, smo izžrebali deset nagrajencev. Nagrado smo imeli pripravljeno tudi za Tavčarjev kviz, ki je bil namenjen odraslim, a je žal nismo oddali, ker niti en kviz ni bil pravilno rešen.

Nagrajenci letošnjega Dneva prijateljstva so:
• Ela Koračin, Gorenja vas (knjiga Pišem, berem ABC )
• Leon Potočnik, Železniki (knjiga V naročju dobrega velikana)
• Krištof Rihtaršič, Škofja Loka (lonček)
• Ajda Vlaj, Škofja Loka (odsevniki)
• Maja Oblak, Poljane; Jurij Založnik, Medvode (brisačka)
• Jure Dolenec, Škofja Loka; Lana Markš, Idrija (zvezek)
• Krištof Malnarič, Preddvor; Manca Oblak, Škofja Loka (buf)
Vsem nagrajencem še enkrat iskreno čestitamo.

Bralne vrečke presenečenja, razstave …
Lansko poletje je bilo navdušenje nad vrečkami presenečanja zares veliko. Ko smo jih umaknili iz ponudbe, ste nas še velikokrat povprašali, kdaj bodo na spet voljo »tiste super vrečke«. Naj vas razveselimo, vrečke presenečenja spet čakajo na vas v vseh enotah knjižnice. Pripravili smo jih na različne teme, zato verjamemo, da si bo vsak bralec z lahkoto našel bralni paket za vroče poletne dni. Ne čakajo pa vas samo vrečke, za vas smo knjižničarke pripravile nov izbor gradiva: Fletno poletno branje – tokrat smo poudarile preverjeno dobre stare romane.
V knjižnici si čez poletje lahko ogledate tudi dve razstavi. Na otroškem oddelku so svoje delo razstavili otroci iz skupine Mavrice (Vrtec Zala, enota Dobrava, vzgojiteljici Urša Peternel in Barbara Treven). Naslov njihove razstave je Morski akvarij  in z njo so zmagali na natečaju UHU Skrivnostni morski svet, ki ga je razpisala družba Bolton Adriatic. Na razstavnem hodniku pa bodo svoja dela na ogled ponovno postavile mojstrice čipk iz Klekljarskega društva Deteljica Gorenja vas. Kakšna stvar, ki se bo dogajala čez poletje, pa naj ostane skrivnost. Zato nas le obiščite in preverite, kaj smo še pripravili. Da ne pozabimo: sezonski (poletni) bralci, še vedno je na voljo trimesečna članarina.
Razlogov, da se srečamo med knjižnimi policami, je več kot dovolj. Obiščite nas!

Novitete z naših polic:
Bocelli, A.: NA POTI; Romar na konjskem hrbtu
Goso, D.: DNEVNIK ŽUPNIJSKE GOSPODINJE
Heisey, M.: PRAVZAPRAV KRASNO
Jonasson, J.: TIK PRED KONCEM SVETA
Kukovičič, D.: PISMA MATICU
Osman, R.: ZLU ZA PETAMI
Sečnik, J.: OČETOVSTVO SE ROJEVA V ODNOSU Z OTROKOM
Vavpetič Bucik, K.: SREBRNE VEZI
Yagi, E.: BRILJANTNA DOMISLICA GOSPODIČNE ŠIBATA
Zarambaite, I.: ČRNOVODCI

Bernarda Buh

Fotogalerija