Iz naših knjižnic

24.9.2019

Spet v starih tirnicah

Poletje se je izteklo, otroci so se vrnili v šolske klopi, knjižnica je ponovno odprta po običajnem urniku.

Letošnje poletje so si mladi pridni bralci lahko priborili za nagrado kepico sladoleda (zahvala Kavarni Ajda in gostilni Na Vidmu), zaznamovali pa ste ga tudi s številčnim obiskom. V jesen stopamo z novimi izzivi in dobrimi knjigami ter novimi prireditvami za otroke in odrasle (pričetek v mesecu oktobru – razpored v razpredelnici). Otroci se bodo vsak mesec lahko udeležili pravljične urice, delavnice za spretne prste ter brali skupaj s kužkom.

Novost: urica presenečenja
Enkrat mesečno bomo pripravili urico, za katero otroci ne bodo vedeli vnaprej, kaj točno se bo dogajalo. Namignemo lahko samo, da bodo te urice glasbeno, ustvarjalno, družabno, igralno in športno obarvane. Če bodo otroci za dejavnost kaj potrebovali (npr. športno obutev), vas bomo o tem pravočasno obvestili.
V vseh enotah smo pripravili nove sklope pravljičnih kovčkov, ki so namenjeni našim mlajšim bralcem. Posamezni kovček vsebuje pravljice, poučne knjige, knjige za ustvarjanje, risanko, CD, lutke, domov ga lahko odpeljete za tri tedne. Letošnji naslovi kovčkov so: Gorenja vas (pričakujemo dojenčka; strahovi; Lonček, kuhaj!; poklici), Poljane (dinozavri; gozdne živali; glasbeni kovček) in Sovodenj (živalski mladički; zdravnik).
Razstavni prostor bo od 1. oktobra dalje prvič gostil fotografsko razstavo, sezono prireditev za odrasle pa bosta odprla domačina s Sovodnja, Petra in Matjaž Slabe. Predstavila nam bosta potepanje po Indiji. Povabljeni!
Z novim letom bomo prevetrili revijalni del ter nekoliko spremenili urnik Krajevne knjižnice Gorenja vas. Želimo vam lepo jesen, posuto tudi z dobrimi knjigami.

Knjižničarka Bernarda Buh

Vsi dogodki v Knjižnici Ivana Tavčarja Škofja Loka