Iz naših knjižnic

28.10.2019

S čebelico domov, s potopisom v Indijo

S tokratnim prispevkom se ustavljamo na Medenem dnevu na Visokem, na prvem četrtkovem večeru, ki smo ga preživeli ob potopisu o Indiji, ter pri dogodkih, ki jih prinaša naslednji mesec.

Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka je tudi letos sooblikovala Medeni dan prijateljstva, 22. septembra, na Visokem. Našli ste nas na že ustaljeni lokaciji, poleg bronastega kipa Ivana Tavčarja. Ker je bila letošnja tema čebela in vse v povezavi z njo, sta bili temu primerno oblikovani tudi naši dejavnosti. Otroci so si lahko izdelali čebelico, ki so jo odnesli s sabo domov, prav tako pa so lahko reševali nagradni čebelji kviz. Ekipa knjižničark (Polona, Romana, Saša in Bernarda) vam je pri eni ali drugi dejavnosti z veseljem priskočila na pomoč, v največjo pomoč pa so bile seveda knjige, ki so se nahajale v zabojnikih okrog kipa. Kljub ne najbolj toplemu vremenu se vas je kar precej ustavilo pri nas in smo se zabavali.

Med vsemi pravilno rešenimi kvizi na Medenem dnevu prijateljstva smo izžrebali deset nagrajencev. Vsi izžrebanci so bili o nagradi že obveščeni in jo bodo prejeli v najbližji knjižnici ali po pošti. Čestitamo!

DRUŽINSKO BRANJE 2019/20:
- že 5. sezona po vrsti
- pričetek: OKTOBER 2019
- NOVE NAGRADE
- nov izbor knjig
- nova knjižica z vprašanji
- sodelovanje je brezplačno
- namenjen vsem otrokom in mladini do 15. leta starosti ter njihovim staršem in starim staršem
- sodelujejo lahko vsi
- veliko zabave, novih zgodb in družinsko druženje
- zaključek: JUNIJ 2020

Na prvem četrtkovem večeru s knjižnico po Indiji
10. oktobra smo pripravili prvi četrtkov večer v letošnji sezoni. Matjaž, Petra in Urban Slabe so nas popeljali v deželo nasprotij, Indijo. Dežela, kjer je budistična vera močno zakoreninjena, a vendar se vse več mladih odloča za katoliško vero. Kjer ženska nima nobene vloge in je svet povsem moški. Kjer je povsod velika gneča. Kjer so ljudje res zelo navdušeni za fotografiranje z belim človekom. Kjer srečate opice prav na vsakem koraku in je voda odmerjena v tedenski količini. Kjer so poroke z 8000 svati nekaj vsakdanjega in kjer ločitev sploh ne obstaja. Če se boste kdaj odpravljali tja, potem velja res upoštevati pomembno opozorilo: nikoli, nikdar, pod nobenim pogojem, niti pomislite ne, da bi najeli rent-a-car. Predstavitev je bila poučna, zanimiva in zabavna, zato je čas kar odletel mimo, ko smo se v mislih prestavljali v ta res povsem drugačen svet od našega.

Fotogalerija