Iz županovega dnevnika

6.2.2020

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov.

4. 12 – Obisk ministra za gospodarstvo na škofjeloškem in srečanje z gospodarstveniki in župani.

7. 12. – Na koncertu skupine Sidartha v novi Športni dvorani v Gorenji vasi. Akustika je odlična, glede prireditev s ponudbo pijače v dvorani bomo še razmislili, dejstvo pa je, da manjka večji prireditveni prostor predvsem za mlade.

11. 12. – Na Svetu gorenjske regije smo župani potrdili projekte Dogovora za razvoj gorenjske regije, se seznanili z osnutkom strateškega dela Regionalnega razvojnega programa Gorenjske 2021–2027 in podprli kandidaturo Kranja in Gorenjske za Evropsko prestolnico kulture 2025.

16. 12. – Z odgovornim gradbenim inženirjem smo se dobili na lokaciji izvoza Žun, kjer smo skupaj ugotovili, da je izvoz predstavljenega projekta možno izboljšati in to tudi že sporočili projektantu.

26. 12. – Na lepi prireditvi ob dnevu samostojnosti in enotnosti nad Podčrtarjem v Podjelovem Brdu. Domačini in KS Sovodenj so postavili drog s slovensko zastavo na mestu, kjer jih je nekoč ločevala rapalska meja, danes pa združuje in mimo pelje tudi pohodna pot okrog naše občine. Hvala tudi župniku za blagoslov!

28. 12. – Na zaključnem srečanju sponzorjev in partnerjev Gorsko-hitrostne dirke Lučine. Prepričan sem, da bomo ob taki podpori domačinov in sponzorjev ter prizadevnih organizatorjev AMD Zvezda še imeli pestre vikende v avgustu.

13. 1. – Ogled plazu na Lazah. Ugotovili smo, da bo potrebno še izboljšati odvodnjavanje. Vmesno strokovno geološko poročilo bom predstavil na pristojnem ministrstvu.

15. 1. – Obisk sosednjega župana Gašperja Uršiča iz Cerknega. Beseda je tekla o skupnem sodelovanju na področju šolskih prevozov in ukvarjanja z zvermi ter o cestni povezavi med Cerknim in Hotavljami.

16. 1. – Na redni seji KS Trebija. Veseli me zavzeto delo vseh članov sveta.

21. 1. – Na sestanku z Evropsko komisijo na temo upravljanja z zvermi v Sloveniji. Predstavil sem tudi problematiko sofinanciranja šolskih prevozov na področjih, kjer se pri nas zadržujejo volkovi in da občine Cerkno, Železniki in Gorenja vas - Poljane kljub danim obljubam še vedno nimamo potrebne odločbe.

22. 1. – Na novoletnem kosilu sem gostil župnike, ravnatelja in zdravnike, ki delajo v našem zdravstvenem domu. Veseli me lep odziv, temu primerna je bila tudi zelo sproščena debata in izmenjava izkušenj pri delu.

27. 1. – Na delovišču Dvorca Visoko nas je obiskal direktor Restavratorskega centra Ljubljana Jernej Hudolin. Dogovorili smo se, da bi tudi letos lahko dela na objektu opravili iz rednih dejavnosti, za naslednje leto pa bomo podali novo vlogo.