Jesenski del projekta CMU je stekel

29.10.2019

Z oktobrom so se v Sokolskem domu Gorenja vas ponovno pričela izobraževanja in različni medgeneracijski dogodki v okviru projekta Center medgeneracijskega učenja (CMU), ki ga financirata Evropska unija iz Evropskega regionalnega sklada in Republika Slovenija.

V Gorenji vasi je bilo veliko predlogov občanov predvsem za jezikovna in računalniška izobraževanja ter za likovno ustvarjanje. Občani so predlagali tudi tečaje šivanja in kvačkanja, ki so bili že v preteklosti zelo dobro obiskani, prav tako tečaj polstenja volne.
V jesenskem delu je tako največ prijav za začetna tečaja španščine in angleščine, ki sta se že pričela. Precej zanimanja je tudi za nadaljevalni tečaj italijanščine, ki ga bomo pričeli sredi novembra. Zapolnjena pa so mesta tudi v začetnem računalniškem tečaju, tečaju fotografije in delavnici izdelave fotoknjige.
Fotoknjigo spominov bomo pričeli sestavljati v četrtek, 24. oktobra, in nadaljevali in zaključili v novembru. Novembra bo pričela z delom prva skupina 'umetnikov' pod vodstvom Maje Šubic, pričela se bosta tudi fotografski tečaj (Fotoutrinki generacij) in začetni računalniški tečaj (Na lovu za računalniško miško). Z ostalimi programi, med drugim tudi z excelom, kjer še zbiramo prijave, bomo predvidoma pričeli po novem letu.
Nasvidenje v Lokalnem učnem središču Gorenja vas.

Jaka Šubic