Mednarodni bron deklet v twirlingu

20.6.2024

V začetku junija je v Samoboru na Hrvaškem potekalo 13. mednarodno tekmovanje v twirlingu Samoborfest, na katerem je nastopilo več kot 250 tekmovalcev.

V kategoriji twirling team children (twirling ekipe otroci) so Daša Bizovičar, Taniša Gabrovec, Lara Jeram, Iva Čemažar, Ela Čemažar, Klara Demšar in Neža Božnar osvojile tretje mesto.

Učenke OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas so se na mednarodno tekmovanje pripravljale od državnega prvenstva dalje. »Za dekleta je to najboljša skupinska uvrstitev v letošnji sezoni. Bronastega odličja so se izjemno razveselila. To je zanje dodatna motivacija in zagon za naprej ter seveda potrditev, da delamo v pravi smeri,« je poudarila trenerka Ingrid Weisseisen. Dekleta, ki trenirajo v Gorenji vasi, so nastopila tudi v kategoriji duet dance (pari ples): Taniša Gabrovec in Daša Bizovičar sta v kategoriji duet dance junior lower level (pari ples junior, nižji nivo) osvojili 8. mesto, Iva Čemažar in Lara Jeram pa v kategoriji duet dance cadet lower level (pari ples kadeti, nižji nivo) 11. mesto. Ana Omejc, učenka OŠ Poljane, je nastopila v kategoriji solo dance junior intermediate (solo ples junior, srednji nivo) in v zelo močni konkurenci osvojila 25. mesto. Skupno so prav tako v močni konkurenci dekleta osvojila odlično 4. mesto.

Lidija Razložnik