Odprli vrata učencem in dijakom

10.11.2022

V podjetju Marmor Hotavlje so v oktobru prvič pripravili informativni dan, da bi širši javnosti oziroma predvsem učencem, dijakom in njihovim staršem predstavili možnosti zaposlitve oziroma poklicev v podjetju.

Odziv učencev in dijakov je organizatorje dogodka prijetno presenetil, saj so v dveh terminih skupaj gostili blizu sto obiskovalcev. V praksi so jim pokazali, kakšne možnosti zaposlitev nudijo v podjetju, obenem pa so jim predstavili njihov sistem mentorstva, vajeništva, štipendij in študentskega dela, popeljali so jih tudi na ogled prostorov proizvodnje in drugih prostorov podjetja.

Na konkretnem projektu dizajnerske kamnite pisalne mize so obiskovalcem predstavili vse profile zaposlenih, ki so sodelovali pri njeni izdelavi, od skice do končnega izdelka. »Učencem in dijakom smo tako želeli prikazati, da je nabor delovnih mest pri nas zelo širok, za kar potrebujemo različne poklicne profile,« je pojasnila vodja prodaje za slovenski in avstrijski trg Helena Selak. V družinskem podjetju v ospredje postavljajo tudi družinske vrednote, je poudarila vodja kadrovske službe Klara Baran Babnik in dodala, da svojim zaposlenim omogočajo prehajanje med delovnimi mesti ter tako poskušajo slediti njihovim željam in ambicijam. Organizirajo številne družabne dogodke in z zanimivimi dejavnostmi krepijo timski duh.

Po besedah Helene Selak iščejo nove sodelavce, ki so se predvsem pripravljeni učiti in razvijati, medtem ko ustrezna izobrazba ni nujen pogoj za zaposlitev. Vsakemu novemu sodelavcu namreč dodelijo mentorja, ki skrbi za njegov razvoj, uvajanje in učenje ne glede na njegovo predhodno izobrazbo.

Mateja Rant