Ponovno odprtje brunarice TopliČar

16.5.2024

Brunarica TopliČar ob testnem bajerju v dolini Kopačnice, ki je bila zaprta vse od leta 2017 dalje, se v mesecu maju ponovno odpira. Uradno odprtje je predvideno v prihodnjih dneh.

Ponovno odprtje bo v znamenju posebne ponudbe, za glasbo bo skrbel DJ, slišala se bo harmonika. Pred samim odprtjem je potrebnih še nekaj vzdrževalnih del na lesenih elementih okrog brunarice, sanitarnih objektih, urediti je treba tudi okolico. Gostinska ponudba bo raznolika, od hladnih do toplih napitkov, od sladoleda do hamburgerjev in druge hrane, ki bo na voljo ob koncih tedna.

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši: »Uživali bodo na že obstoječih, obnovljenih, pa tudi napihljivih igralih,« pojasni Nejc Trček, ki bo letošnje poletje vodil brunarico. Sama lokacija brunarice, stran od naselja, omogoča tudi različne dogodke za zaključene družbe. »Ob koncih tedna bo vsekakor pestro, se bo veliko dogajalo, denimo KŠPD bo organiziral turnir v odbojki in nogometu, pripravili bomo beerpong in podobno. Lepo vabljeni vsi, tako od blizu kot daleč, da nas obiščete, se ohladite v zdravilni vodi, kaj dobrega popijete in pojeste ter preprosto uživate ob brunarici,« še pove Nejc Trček, sicer tudi voznik gorskohitrostnih dirk.

Brunarica TopliČar bo odprta predvidoma do konca septembra od ponedeljka do četrtka med 11. in 20. uro, v petek in soboto od 10. do 23. ure ter ob nedeljah med 10. in 21. uro.

Lidija Razložnik