Šesta v svetovnem pokalu

20.6.2024

V začetku junija je Manja Slak na tekmi svetovnega pokala v Münchnu osvojila šesto mesto v disciplini zračna pištola, 10 metrov. To je najboljša slovenska uvrstitev na tovrstnih tekmovanjih letos in prva uvrstitev v finale svetovnih pokalov za slovenske strelce s pištolo doslej.

»To tekmovanje je bilo veliko zahtevnejše kot evropsko, saj sem tekmovala v članski kategoriji. V finalu je od sedmih sotekmovalk pet že imelo olimpijsko kvoto za Pariz,« pojasni Manja Slak, sicer trenutna evropska podprvakinja v mladinski kategoriji. V članski kategoriji je tekmovalo 90 strelk iz 49 držav. S 578 krogi v kvalifikacijah je podrla svoj osebni, mladinski in članski državni rekord ter se kot osma najboljša uvrstila v finale, tam pa osvojila šesto mesto.

»Osvojeno šesto mesto na tako velikem tekmovanju ima zame izjemen pomen, saj sem prvič tekmovala med najboljšimi strelkami, v finalu tudi s srbsko strelko Zorano Arunović, ki velja za eno najboljših strelk na svetovni ravni.« V Münchnu so nastopili skoraj vsi udeleženci prihajajočih olimpijskih iger v Parizu, ki so tekmovanje izkoristili za enega izmed zadnjih testov pripravljenosti pred olimpijado. »Manja je dokazala, da sodi v sam svetovni vrh tako v članski kot tudi mladinski kategoriji. Pokazala je, da bi bila velika konkurenca za najvišja mesta tudi na olimpijskih igrah, a se žal tokrat ni izšlo z osvojitvijo olimpijske kvote. Lahko pa z entuziazmom zremo v naslednja leta, kjer je naš glavni dolgoročni cilj uvrstitev na olimpijske igre 2028,« pojasni trener Aleš Košir in še doda, da je uvrstitev v finale članskega svetovnega pokala dokaz dobrega načrtnega dela in vrhunske pripravljenosti ter dobra napoved pred septembrskim mladinskim svetovnim prvenstvom v Peruju.

Lidija Razložnik