Trije zabeležili vse vpise

20.6.2024

Prva junijska nedelja je bila v znamenju zaključka akcije Prijatelji Jelenc. Uradne razglasitve in podelitve nagrad na Jelencih se je udeležilo več kot osemdeset planincev.

V sezoni 2023/2024 je bilo možno zbrati 60 vpisov in to je uspelo Lojzetu Kejžarju, Tomažu Jerebu in Simonu Ozebku. En vpis manj je zabeležil Pavle Razložnik, 58 Niko Franko, 57 Aljaž Razložnik, 54 Zmago Bernik, 50 Andreja Verčič in Damjan Oblak ter Drago Trček 49 vpisov.

Vseh deset je poleg flisa z logotipom akcije prejelo še vrednostni bon za kosilo na kmetiji odprtih vrat Andrejon v Žetini. Vsi, ki so zbrali 35 in več vpisov, so prejeli flis, tisti z 20 in več podpisi pa majico s kratkimi rokavi z logotipom akcije. Za desetletno sodelovanje v akciji je bila nagrajena Andreja Miklavčič. Vsi, ki so ta dan prišli v Jelence, so se okrepčali z okusnim piščančjim paprikašem in pečenim odojkom. V 13. izvedbi akcije, ki jo organizira PD Gorenja vas in je potekala od 4. novembra do 2. maja, je sodelovalo sto planincev iz naše in sosednjih občin.

Lidija Razložnik