Ugodno vreme za polete s Slajke

16.5.2024

Društvo letalcev Kragulj s Sovodnja je v začetku aprila organiziralo že 16. meddruštveno Pika tekmo Slajka, ki so se je udeležili letalci iz šestih slovenskih klubov.

Pika tekma je jadralno padalsko tekmovanje v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali. Start tekmovanja je vzletišče na Slajki, letalci pa pristanejo na Hotavljah. Dvaindvajset jadralnih padalcev je tudi letos skušalo pristati čim bolj natančno. T

o je uspelo Žanu Mikelu, DJP Lintvar iz Šentjurja, Nikolaju Kosmaču in Jerneju Pisku, oba člana Društva letalcev (DL) Kragulj. Najboljši trije so prejeli pokale ter praktične nagrade sponzorjev Domel, Astech, Bar Albinca in Tehmetal. Letošnjega tekmovanja se je udeležila tudi Maša Žumar, KJP Krokar iz Železnikov, in kot edina ženska predstavnica prejela kolajno. »Letošnja izvedba tekmovanja je prav zaradi odličnega vremena nekaj posebnega. Ves dan je bilo vreme primerno za letenje, tako smo tekmovanje izvedli brez težav,« je poudaril Jože Reven, predsednik DL Kragulj, ki je zadovoljen z izvedbo tekmovanja. V maju, če bo vreme ugodno, društvo čaka se izvedba tekmovanja evropskega nivoja FAI 2 Poljanska dolina Hike&fly, ki šteje za evropsko točkovanje.

Lidija Razložnik