Uspešni pohod Cvetje v jeseni

17.10.2024

V sončnem jutru na tretjo soboto septembra se nas je petdeset pohodnikov z različnih koncev Slovenije zbralo na četrtem tradicionalnem pohodu Cvetje v jeseni.

Skupaj smo se podali na 14,5 kilometra dolgo pot iz Poljan proti Blegošu, po poti, ki jo v povesti Ivana Tavčarja prehodita Meta in Janez. Naša vodiča, Franc Miklavčič in Anton Debeljak, sta nas z navdušenjem popeljala skozi bogato zgodovino in zanimivosti krajev, kjer se odvija prav ta zgodba.

Med pohodom smo uživali v čudovitih razgledih na jesensko obarvane hribe. Ko smo prispeli na kmetijo Andrejon, sta nas pričakala posebna gosta – Meta in Janez, ki sta ju upodobila Janez Čadež in Lucija Kavčič. Njuna dramska igra nas je popeljala v osrčje Tavčarjeve zgodbe. Po nastopu smo se okrepčali s slastnim kosilom na Kmetiji odprtih vrat Andrejon, da smo lahko nadaljevali pot proti Blegošu. Nekateri izmed nas pa smo se odločili za dodatni izziv in se povzpeli čisto na vrh Blegoša! Končni cilj je bil pri koči na Blegošu, kjer smo uživali v prijetnem druženju in sončnem vremenu. Hvala vsem, ki ste se udeležili pohoda, in vsem, ki ste pomagali pri organizaciji. Vabljeni, da se nam pridružite tudi naslednje leto, ko bomo spet obujali zgodbo Cvetje v jeseni in odkrivali nove skrite kotičke naših prelepih hribov. Imeli smo se res lepo.

Julija Mur