Vrteli pedale za dober namen

16.5.2024

Po uspešni lanski krstni izvedbi so v Kolesarskem društvu Belaunce minulo soboto drugič pripravili dvanajsturno dobrodelno kolesarjenje.

Na letošnjem dobrodelnem kolesarjenju se je po podatkih predsednika Kolesarskega društva Belaunce Aleša Mraka zbralo 269 kolesarjev, tako da so občutno presegli lansko številko, ko je za dober namen pedale vrtelo 123 kolesarjev. Letos so tako po njegovi oceni zbrali več kot šest tisoč evrov, ki jih bodo namenili društvu Junaki 3. nadstropja ter šolskima skladoma osnovnih šol Gorenja vas in Poljane.

Udeleženci v prvi vrsti kolesarijo za dober namen, dogodek pa je tudi »odličen za preizkušanje svojih meja ter odličen trening za prihajajoče poletne in jesenske kolesarske dirke«, poudarjajo v Belaunci. Na 21,5 kilometra dolgo traso, na kateri je treba premagati tudi 320 metrov višinske razlike, so se kolesarji podali izpred Sokolskega doma v Gorenji vasi, kjer so po dvanajstih urah tudi končali kolesarjenje. Pot jih je najprej vodila proti Todražu in nato do Lučin in Suhega Dola, od koder so se znova skozi Lučine vrnili v Gorenjo vas. Letošnje dobrodelno kolesarjenje so v Belaunci opisali kar kot »festival dobre volje in nasmehov«. »Enkratno je bilo videti člane vseh lokalnih klubov, ki so se v velikem številu udeležili dogodka. 'Ukop morma daržat', ki je poznan predvsem v naši občini, se je tokrat razlezel po celotni Poljanski dolini.«

Mateja Rant